Francuzi prave najbolju pitu sa jabukama: Obavezno dodaju 1 sastojak koji daje tako poseban ukus

Francuzi prave najbolju pitu sa jabukama i uvijek obavezno dodaju jedan sastojak koji daje tako poseban ukus!
Francuzi imaju poseban način pripreme pite od gotovih kora – jednostavan, ali toliko ukusan da osvojite na prvi zalogaj. Savršeno se slaže uz šoljicu kafe ili čaja i idealna je za sve koji vole brze, a prefinjene poslastice.
Sastojci:
– 500 gr gotovih kora za pitu
– 1 kg jabuka
– 200 gr šećera
– sok od jednog limuna
– 200 gr nasjeckane suhe kajsije
– 200 gr nasjeckanih smokava
– 200 gr nasjeckanih suhih šljiva
– 200 gr krupno mljevenih oraha
– 150 ml ulja za kvašenje i premazivanje kora i gotovih rolata
Priprema: Napravite fil za kore tako što ćete prodinstati kilogram rendanih jabuka sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Zatim dodajte nasjeckano suho voće. Filujte pitu i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!