Recept za turski mokri kolač: ZA PRSTE POLIZATI

Donosimo vam najbolji recept za turski mokri kolač.
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
250 g šećera
2 vanilin šećera
Pola čaše ulja
Čaša mlijeka
250 g brašna
40 g kakaa
2 praška za pecivo
Mera:
Čaša (200 ml)
Preliv:
500 ml mlijeka
80 g šećera
Pola čaše ulja
30 g kakaa
100 g čokolade
Priprema:
Biskvit: Umutiti jaja, dodati šećer i nastaviti s miješanjem. Zatim dodati vanilin šećer, ulje, brašno i kakao te miješati dok ne nestanu grudvice. Na kraju dodati prašak za pecivo. Pleh nauljiti i pobrašniti pa sipati smjesu. Peći na 170 stepeni oko 15 minuta.
Preliv: Sipati mlijeko u manju šerpu, zagrijati ga, a zatim dodati šećer, ulje i kakao. Miješati oko 2-3 minuta. Zatim dodati čokoladu, miješati dok se ne otopi i pustiti da vri oko 3 minuta. Biskvit izrezati na kocke i preliti s pripremljenim prelivom.