Izvana hrskava, a unutra neodoljivo mekana: Napravite kljukušu za samo 20 minuta

Praktična žena
Izvana hrskava, a unutra neodoljivo mekana: Napravite kljukušu za samo 20 minuta

Kljukuša je tradicionalno jelo koje je oduvijek oduševljavalo ljubitelje domaće kuhinje, a njeni jednostavni sastojci i bogatstvo okusa čine je pravim savršenstvom za nepce.

Ovaj jelo, koje je posebno popularno u našoj zemlji priprema se brzo, a rezultira mekanom i sočnom delicijom koja se savršeno uklapa uz jogurt ili kiselo mlijeko.

Sastojci

  • 3-4 kašike brašna
  • 4 krompira
  • luk
  • sol i biber
  • kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema

1. U posudu izrendati krompir i luk, te dodati brašno.

2. Izmješati sve sastojke dobro, bez grudvica, dodati sol i biber, kašiku ulja i prašak za pecivo.

3. U pouljenu tepsiju izliti sastojke, te peći na 220 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni, nekih 20-ak minuta.

4. Zadnjih par minuta, premazati kljukušu puterom i ostaviti da se zapeče još pet minuta.

Ne propustite