40 godina Bijelog dugmeta: Kako je bilo na koncertu u Splitu

Lifestalgija
40 godina Bijelog dugmeta: Kako je bilo na koncertu u Splitu
Goran Bregović sa svojim Orkestrom za vjenčanja i sahrane nastupio je prošli petak pred mnogobrojnom publikom u Spaladium areni

Goran Bregović sa svojim Orkestrom za vjenčanja i sahrane nastupio je prošli petak pred mnogobrojnom publikom u Spaladium areni.

Koncert je počeo sa skoro sat vremena zakašnjenja, ali to nije uspjelo da pokvari provod posjetiocima kojih je bilo oko sedam i po hiljada, i starijih, ali i onih mlađih fanova koji nisu bili ni rođeni kada je Bijelo Dugme "žarilo i palilo" nekadašnjom Jugoslavijom.

bid1

Hitovi su se nizali, a sjajna atmosfera je dostigla vrhunac kada se sa prvim taktovima balade "Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne" na scenu izašao Alen Islamović. Bregi i Islamoviću pridružio se i Mladen Vojičić Tifa.

Koncertu je prisustvovao i bivši košarkaš Dino Rađa, koji nije propustio priliku da se fotografiše sa Bregom i članovima njegovog benda.

bid3

Nakon Splita, u okviru turneje kojom se obilježava 40 godina Bijelog dugmeta, Bregović će održati i koncerte u Velenju, 11. decembra, Minhenu 12. decembra i Osijeku 19. decembra.

Izvor. blic.rs

Ne propustite