Jeziv dokaz kako stradaju djeca ostavljena u automobilima

Magazin
Jeziv dokaz kako stradaju djeca ostavljena u automobilima
Ako vam ikada padne napamet ostaviti svoje dijete "na sekundu" samo u zaključanom automobili dok vi samo skočite do trgovine , obavezno pročitajte ovo upozorenje.

Kod nas trenutno nije ljeto i ne postoje šanse da se dijete ostavljeno u automobilu doslovno skuha od vrućine no doći će ponovo vrući dani, i ako vam ikada padne napamet ostaviti svoje dijete "na sekundu" samo u zaključanom automobili dok vi samo skočite do trgovine , obavezno pročitajte ovo upozorenje.
 
U Australiji je trenutno ljeto i ljudi pate od velikih vrućina, no mnoge to ne sprječava da svoju malu djecu ostavljaju u automobilima pod najžešćim suncem s obzirom da upravo od tog problema u Australiji godišnje umre oko 5.000 djece!
 
Da bi skrenuo pažnju na ovaj veliki problem australijski kuhar Matt Moren pozvao je medije na poznatu australijsku plažu Bondi Beach kako bi snimili video u kojem nije želio prezentovati svoje kuharske sposobnosti već pokazati kako djeluje jedna nekonvencionalna pećnica - automobil ostavljen na suncu.

1449194455249

Radi ove je demonstracije u automobilu koji je bio parkiran dok je vani bilo 27 stepeni, ostavio komad janjetine na limu koji se u roku od 90 minuta doslovno prepekao. Nakon toliko vremena u automobilu je bilo izmjereno  72,5 stepeni što je bilo i više nego dovoljno da se meso doslovno prepeče. Neki će sada možda reći da roditelji ionako toliko dugo ne bi ostavili svoje dijete nezaštićeno od takvih temperatura pa moramo naglasiti da se meso nakon sat i pol prepeklo što znači da bi se i dijete nakon toliko vremena doslovno ispeklo.

Ne propustite