SVAKO TIJESTO ĆE UZ OVAJ SASTOJAK DA RASTE KAO LUDO! Poslušajte savjet iskusnih pekara

Kuharica
SVAKO TIJESTO ĆE UZ OVAJ SASTOJAK DA RASTE KAO LUDO! Poslušajte savjet iskusnih pekara

Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša tijesta budu kao iz najboljih restorana i pekara.

Ako budete slijedili ove savjete, više nikada vam se neće desiti da vam tijesto padne ili ne naraste lijepo.

Prije nego počnete mijesiti tijesto, izvadite maslac i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.

Nemojte pretjerivati s količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da tijesto naraste previše i pukne.

Prilikom spajanja vlažnih i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje rasti. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada pećnica dostigne željenu temperaturu, a zatim stavite tijesto u nju.

Zlatni savjet: U svako tijesto dodajte jednu supenu kašiku jabučnog sirćeta! Zdravo je, tijesto bolje naraste, a povrh svega, daje tijestu odličan “šmek”!

Ne propustite