Tradicija na malo drugačiji način: Ljute, pečene papričice sa medom – čisto su savršenstvo
Sezona zimnice uveliko traje i mnogi specijaliteti su već napravljeni, ali nikada nije kasno da probate i nešto novo. Naime, kada jednom probate ovaj delikates – postaće vaša neizbježna tradicija!
Potrebni sastojci:
ljute paprike – količina po želji
šargarepa – po jedna šargarepa po tegli
celer – količina po želji
biber u zrnu
sirće
šećer – 1 kašika, ravna, po tegli
so – 1 kašika, ravna, po tegli
med – 2 kašičica, po tegli
Priprema:
Očistite ljute paprike i ispecite ih u rerni ili na plotni. Dok su još vruće poređajte ih u tegle koje ste prethodno sterilisali, dodajući čehnove bijelog luka koje ste blago nagnječili nožem, krugove šargarepe, parčiće celera, šećer, so, biber i med po dvije kašike. Dopunite do gore sirćetom. Zatvorite poklopcima, piše Krstarica.