Novi stravični snimak iz ISIL-a: Dječaci ubijaju zatvorenike

Svijet
Novi stravični snimak iz ISIL-a: Dječaci ubijaju zatvorenike
Pripadnici ISIL-a objavili su video na kojem se vide djeca vojnici dok ubijaju šest otetih pripadnika sirijskih snaga bezbjednosti.

Pripadnici ISIL-a  objavili su video na kojem se vide djeca vojnici dok ubijaju šest otetih pripadnika sirijskih snaga bezbjednosti.

Snimak pod nazivom "Za djecu Jevreja" prikazuje nekoliko desetina dječaka od oko 10 godina, kako proučavaju vjerske tekstove i obučavaju se za borbu.

Nekoliko dječaka iz te skupine upućuju prijeteće poruke protivnicima ISIL-a. Dječaci su na snimku uživo pogubili šest pripadnika sirijskih snaga bezbjednosti, koji su oteti 2013. godine.

Sirijski vojnici, koje se - prema snimku - nalaze u provinciji Deir Ezor, ubijeni su iz vatrenog oružja, a jednom je prerezano grlo.

The prisoners are described as 'sons of Jews' and accused of spying for the Assad regime in the ISIS held city of Deir ezzor, situated in eastern Syria.

Zatvorenici su opisani kao "sinovi Jevreja' i optuženi za špijuniranje u korist Assadovog režima u Deir ezzoru, gradu pod ISIL-ovom okupacijom, 

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je ranije da su militanti regrutovali oko 1.100 djece od početka godina i da je više od 50 poginulo.

ISIL ima običaj da objavljuje snimke s raznim metodama pogubljenja talaca i zatvorenika kao svoje propagadno oružje za dalje regrutovanje.

Video:

 

 

 

 

Ne propustite