Ovaj ručak obavezno spremam svakog vikenda: Toliko je dobar da se pojede odmah

Praktična žena
Ovaj ručak obavezno spremam svakog vikenda: Toliko je dobar da se pojede odmah

Ideja za ručak od mljevenog mesa i blitve i riže- ovo je savršen balans najboljih namirnica ikad

TREBA VAM:

-500g praziluk
-120g riže
-400g blitve ili spanaća
-Ulje, so, suhi začin, biber
-400 do 500g mljevenog mesa
-1 crni luk
-1 jaje
-2 kašike prezle
-So, suhi začin, biber, začinska crvena paprika- po vašem ukusu

Priprema:

Prvo isjeckajte luk i praziluk pa ga propržite u tiganju. Dodajte mu špinat i rižu i sve prodinstajte. Zatim izmiješajte mljeveno meso, začine i jaja i napravite ćufte. U vatrostalnu posudu stavite pirinač sa blitvom a preko stavite ćufte. Nalijte sa 700 ml vode i stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusa da se zapeče na oko 30 minuta.

(Novi.ba/Stil)

Ne propustite