Kuhari ribu valjaju u ovu namirnicu, a ne u brašno: Biće još ukusnija, a neće upiti ni kap ulja

Kiosk
Kuhari ribu valjaju u ovu namirnicu, a ne u brašno: Biće još ukusnija, a neće upiti ni kap ulja

Ovo je sastojak u koji treba uvaljati ribu da bude ljepša i ukusnija, a ne upija ni ulje, pise Krstarica.

Iako kaloričnija, riba je najljepša pohovana. A kako pohovanje može da bude pipav posao, imamo neke trikove i da tu sebi olakšate posao.

Naime, ovaj trik će vam pomoći da riba bude još hrskavija i ukusnija. Plus neće upiti ulje.

U pitanju je sastojak kojim ćete zamijeniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji – gustin.

Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i riječna)
200 gr gustina
3 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica bijelog luka u prahu
drugi začini po vašem izboru
ulje za prženje

Priprema:

Ribu isijecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati prije prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrijte.

Ne propustite