Najukusniji preliv za pite koji koriste u pekarama: U ISTO VRIJEME ĆE BITI HRSKAVA I MEKANA

Kiosk
Najukusniji preliv za pite koji koriste u pekarama: U ISTO VRIJEME ĆE BITI HRSKAVA I MEKANA

Poznato je koliko je važan preliv za pripremu omiljene pite jer se tajna njenog ukusa i sočnosti krije upravo u prelivu

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primijetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.

Sastojci:

8 kašika brašna
1 kesica suhog kvasca
2 šolje mlijeka
100 ml ulja
so
šećer

Priprema:

Pomiješajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlijekom i promešajte.

Zatim dodajte so, ulje i brašno.

Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.

Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.

Ne propustite