Evo kako da vam kuća uvijek predivno miriše tokom ljeta: SUPER TRIK

Praktična žena
Evo kako da vam kuća uvijek predivno miriše tokom ljeta: SUPER TRIK

Možete da zamislite svježu lavandu koja blago njiše na toplom povjetarcu kroz prozor, miris svježe pokošene trave ili sočnu, svjetlo ružičastu lubenicu.

Neki od najboljih ljetnjih mirisa mogu se doživjeti i u vašem domu. Od sprejeva za sobe do svijeća i svježeg cvijeća, otkrivamo različite načine da unesete miris ljeta u svoj dom.

Ljeto je sezona u kojoj mnogo cvjeta, pa je savršeno vrijeme da uživate u raznobojnom cvijeću. „Ruže su posebno divne u ovo doba godine jer su bogate bojom i mirisom“, ističe Teresa Lariv, vodeća dizajnerka proizvoda za Winston Flowers.

Ako želite nešto sa jačom aromom, Lariv preporučuje mentu i geranijum kao savršene dodatke buketima ili u malim staklenim teglama. Za produženi ljetnji miris, razmislite o sušenju biljaka kao što su lavanda, nana, bosiljak, timijan i eukaliptus.

Ljetnje svijeće pružaju umirujući ambijent i ispunjavaju prostor divnim mirisima. Bez obzira da li preferirate mirise plaže, bilja ili svježeg vazduha, svijeće su odličan izbor za stvaranje ugodne atmosfere u vašem domu, savjetuje Real Simple.

(Espreso/24sedam)

Ne propustite