Stiže retrogradni Neptun (2.7. – 7.12.): EVO ŠTA MOŽETE OČEKIVATI

Kiosk
Stiže retrogradni Neptun (2.7. – 7.12.): EVO ŠTA MOŽETE OČEKIVATI

Neptun je planet duhovnosti pa dok putuje retrogradno, možemo se naći u situaciji da preispitujemo svoja duhovna uvjerenja i ono čega se držimo kao istinito. Možemo se naći skloni različitim ideologijama ili drugačijim načinima postojanja. Ako smo duhovno zaobilazili stvari u našim životima, retrogradni Neptun može iznijeti te probleme na površinu, vodeći nas da se s njima suočimo.

Neptun počinje svoje retrogradno putovanje 2. srpnja/jula do 7. prosinca/decembra 2024. Neptun će se kretati retrogradno u znaku Riba, putujući od posljednjeg 29. stupnja Riba natrag do 23. stupnja Riba.

Ples Neptuna na posljednjih nekoliko stupnjeva zodijaka Riba pomaže nam da se pripremimo za kraj ovog ciklusa, koji je započeo kad je Neptun prvi put ušao u Ribe u travnju/aprilu 2011.

Iako će Neptun ostati u Ribama do ožujka/marta 2026., već počinjemo stjecati osjećaj kako će se ovaj ciklus zatvoriti. Možda se čak nađete u razmišljanju koje su vas neptunske teme pratile od travnja/aprila 2011.

Neptun voli biti u znaku Riba. Ovdje može izraziti svoj najpotpuniji i najistinitiji izraz. Neptun je planet iluzija, snova i kreativnosti. Na svojoj najvišoj razini, povezan je s dubokom, bezuvjetnom, duhovnom ljubavlju i jedinstvom. Na najnižoj razini povezan je s lažima i manipulacijom.

Kako Neptun putuje retrogradno, on potiče da se podigne veo i da se otkrije viša istina. Iluzije ili ideje ili čak snovi i želje koje smo nekoć imali možda više ne odjekuju ili se više ne osjećaju usklađeni s kuda idemo.

Ako želite zaroniti dublje u ciklus retrogradnog Neptuna, sjetite se onoga što se za vas odvija od prosinca/decembra 2023. (ili čak od travnja/aprila 2011.), posebno u područjima koja se odnose na vašu kreativnost, snove, iluzije, intuiciju i potencijalne prevare.

Pod ovom retrogradnošću, nešto što se kuhalo u tom vremenskom razdoblju može doći do izražaja ili ćete možda dobiti više uvida i odgovora. Zapamtite, retrogradni Neptun je suptilna energija, tako da možda neće biti potpuno jasno što se odvija.

Kako bismo vas uputili u ovo, evo nekih manifestacija koje možemo doživjeti tijekom retrogradnog Neptuna:

Kreativni blokovi

Kao planet kreativnosti, mašte i snova, retrogradni Neptun ponekad može stvoriti kreativne blokove, ali to je samo u nastojanju da ponovno rodimo našu kreativnu viziju.

Iako se možemo osjećati sputanim ili zaglavljenim kada su u pitanju kreativni projekti na kojima radimo, jednom kada Neptun krene direktno vjerojatno ćemo doživjeti nova kreativna nadahnuća i ideje koje naš rad mogu podići na višu razinu.

Ako se osjećate kreativno blokirani, slavite što se sprema ponovno rođenje. Također biste mogli iskoristiti ovo vrijeme za odmor od kreativnih projekata i više se usredotočiti na logistiku. Ponekad naši kreativni procesi trebaju kontrolni popis i plan, a ovo bi bilo dobro vrijeme da poradimo na tome.

Ponovno promišljanje vašeg duhovnog putovanja

Neptun je planet duhovnosti pa dok putuje retrogradno, možemo se naći u situaciji da preispitujemo svoja duhovna uvjerenja i ono čega se držimo kao istinito. Možemo se naći skloni različitim ideologijama ili drugačijim načinima postojanja.

Ako smo duhovno zaobilazili stvari u našim životima, retrogradni Neptun može iznijeti te probleme na površinu, vodeći nas da se s njima suočimo.

Lako je minimizirati stvari koje nam se događaju u nastojanju da budemo suosjećajni ili “veća osoba”, ali retrogradni Neptun je dobro vrijeme za razmišljanje i zauzimanje praktičnijeg, logičnijeg i pronicljivijeg pristupa situaciji.

Retrogradni Neptun također može donijeti spoznaje o duhovnom putu koji ste slijedili i dovodi li vas do mira ili samo hrani vaš ego.

Lekcije o bezuvjetnoj ljubavi

Neptun je također planet bezuvjetne ljubavi, ljubavi koja je izvan naših odnosa i koja je zauvijek povezana s dijelom naše duše. Ovo je ljubav koja jesmo i ljubav kojoj ćemo se vratiti. Mogli bismo to nazvati i Božanskom ljubavlju.

Dok Neptun putuje retrogradno, mogli bismo se osjećati izazvani da prakticiramo ili pristupimo dijelu ove Božanske ljubavi i usmjerimo je prema sebi.

Također se možemo naći kako plešemo na granici između prepoznavanja da smo svi ljubav i da zaslužujemo ljubav s postavljanjem granica i ne dopuštanja da nas se iskorištava.

Iako je bezuvjetna ljubav značajna duhovna praksa, ponekad moramo prakticirati ljubav izdaleka i ljubav kroz vlastite granice.

Provjera stvarnosti

Neptun je planet bijega. Njegova bit je izgubiti se u filmu, pjesničkom djelu ili u drugom svijetu u fantastičnom romanu. Iako su sve ove stvari prekrasne i imaju svoje mjesto, ako smo ih koristili da bismo neprestano bježali od suočavanja sa stvarima, retrogradni Neptun nas ponekad može vratiti u stvarnost.

S podignutim Neptunovim velom, možda ćemo biti prisiljeni suočiti se sa stvarima, vidjeti pravu istinu i pozabaviti se onim što smo pokušavali zaobići.

Neptun također vlada ovisnošću o supstancama koje mijenjaju um pa problemi s tim također mogu isplivati ​​na površinu tijekom ovog retrogradnog razdoblja.

Otkrivene tajne

Kada Neptun putuje retrogradno, to je kao da dobijete pristup iza pozornice onome što se događa iza kulisa. Tu možete vidjeti što je stvarno, a što nije.

Dok Neptun putuje retrogradno, može podići veo, dopuštajući nam da vidimo istinu. Ako je netko varao ili ako ste ignorirali istinu, Neptun vas može natjerati da se suočite s njom.

Retrogradni Neptun ponekad može biti poput skidanja ružičastih naočala i sagledavanja realnosti onoga što vas okružuje. Može donijeti buđenja i otkriti istinu. No iako ovo može biti izazovno, vjerujte da ste spremni suočiti se s tim!

Nove nade i snovi

Kao planet želja i snova, retrogradni Neptun može nas navesti da preispitamo neke svoje snove i želje. Možemo otkriti da ono za čim smo nekoć čeznuli više ne rezonira s onim kuda želimo ići i tko želimo biti.

Također možemo odlučiti da je vrijeme da odustanemo od nekih davnih snova ili ciljeva u korist drugačijeg puta.

(Atma.hr)

Ne propustite