Izgorjela je na suncu, a 1 trik ju je spasio za pola sata: Riječ je o proizvodu koji svi imamo

Praktična žena
Izgorjela je na suncu, a 1 trik ju je spasio za pola sata: Riječ je o proizvodu koji svi imamo

Izlazak na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom može da ima neprijatne posljedice poput opasnih opekotina. Sindi Alen-Stjuart, iskusila je to na svojoj koži nakon odlaska na plažu.

Iako je nanijela sredstvo za sunčanje, njena osjetljiva koža je izgorjela, a leđa su joj bila crvena i upaljena, prenosi britanski „The Sun“.

U potrazi za rješenjem, Sindi je dobila savjet od svoje svekrve koji se činio veoma neobičnim. Nanesite pjenu za brijanje na opekotine od sunca i ostavite da odstoji tako pola sata – rekla joj je svekrva i dodala:

“Pjena će početi da izvlači temperaturu iz kože. Nemojte da se zabrineš ako koža počne da te svrbi, upravo na taj način pena za brijanje djeluje na upaljenoj koži. I kad osjetiš da ti je hladno na opečenom dijelu kože, to je takođe dobar znak. Mentol iz pjene za brijanje rashlađuje kožu i spušta temperature”, napisala je Sindi na svom profilu.

Iako je bila skeptična, Sindi je primijetila poboljšanje, ali je takođe savjetovala da se postupak ponovi ako opekotine i dalje budu prisutne sutradan.

Ipak, važno je napomenuti da ovaj trik ne bi trebalo smatrati zamenskim umesto kreme za sunčanje. Sredstvo sa zaštitnim faktorom je i dalje apsolutno neophodno prilikom izlaganja suncu, a Sindi je otkrila da je ovaj trik sa penom za brijanje bio efikasan u slučaju da je izgorjela na suncu. Ona je podijelila da je ranije koristila gel od aloje, ali je priznala da se trik sa pjenom pokazao djelotvornijim.

Kroz svoje iskustvo, Sindi je željela da podsjeti ljude da se ne zadržavaju predugo na suncu, jer prekomjerno izlaganje može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući rak kože.

Ne propustite