Pravo je blago u kući: 1 jeftina namirnica kao rukom rješava ispucale pete, kurje oko i gljivice

Praktična žena
Pravo je blago u kući: 1 jeftina namirnica kao rukom rješava ispucale pete, kurje oko i gljivice

Potpuno će transformisati vaša stopala

Pored brige o noktima, povremeno treba da isturpijate pete i uklonite mrtvu kožu. Naravno da to uvijek možete da uradite u salonu, a ako biste to radije izbjegli, uvijek postoji opcija da tretman uradite kod kuće.

Glavni sastojak koji pomaže kod mnogih problema sa stopalima je namirnica bez koje nijedna kuhinja nije potpuna – jabukovo sirće. Jabukovo sirće ima široku primjenu u narodnoj medicini jer sadrži sirćetnu kiselinu, koja ima snažno antimikrobno dejstvo.

Jabukovo sirće protiv suhih i ispucalih peta
Dobro natopite komad vate jabukovim sirćetom, pa nanesite na problematično područje. Vatu zaštitite kako ne bi spala – zavojem, ljepljivom trakom ili užom čarapom – i ostavite da odstoji preko noći.

Ponavljajte ovaj tretman više puta nedeljno dok vam koža ne omekša i potom ćete lakše skinuti višak mrtve kože.

Jabukovo sirće protiv kurjeg oka
Izmrvite 3 do 5 tableta aspirina, pa u prah dodajte kapljicu jabukovog sirćeta. Stavite smjesu na kurje oko i umotajte u peškir, krpu ili zavoj i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa skinite i kamenom sa stopala uklonite mrtve ćelije kože.

Jabukovo sirće protiv gljivica na stopalima
U lavor sipajte toplu vodu i jednaku količinu jabukovog sirćeta, odnosno vodu i sirće u razmjeri 1:1. Potopite stopala i ostavite tako 30 minuta, a najvažnije je da ih potpuno osušite nakon što izvadite stopala iz ove kupke.

Ponavljajte svakodnevno, ali ne više od tri puta dnevno.

(Lepota&Moda)

Ne propustite