Evo kako napraviti savršene palačinke: Samo dodajte jedan sastojak i uvijek će ispasti savršene

Praktična žena
Evo kako napraviti savršene palačinke: Samo dodajte jedan sastojak i uvijek će ispasti savršene

Dok su diljem svijeta palačinke (pancakes) male, okrugle i deblje, crepes su one kakve se rade na našim prostorima - u većoj tavi i vrlo tanke.

Porijeklom su iz Francuske i Belgije, gdje su ih radili tako okrugle kao simbol sunca ili novčića, odnosno topline, bogatstva i sreće.

Kako napraviti najukusnije palačnike?

Možete ih jesti s raznim namazima i dodacima, ali prvo ih pripremite koristeći se savjetima koje donosimo u nastavku.

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, šećer, aroma vanilije i mlijeko. Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo praška za pecivo.

  • 1 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 jušne žlice biljnog ulja
  • 2 šalice brašna
  • 2 jušne žlice šećera
  • 3 čajne žlice praška za pecivo
  • ¼ jušne žlice soli

Osim njega, uz jednu šalicu mlijeka bilo bi dobro dodati i jednu šalicu mineralne vode!

Možda zvuči malo neobično, ali što više mlijeka stavljate to će palačinke ispasti više žilave, a mineralna voda pomoći će da se to ne dogodi i da budu fluffy teksture.

Pomiješajte sve navedene tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Umutite ručno ili mikserom i ostavite smjesu da malo odstoji – to je još jedan trik za što ukusnije palačinke.

Nećemo reći da ih pečete klasičnom metodom jer, ako je suditi po video objavama diljem interneta i komentarima ljudi, palačinke će bolje ispasti ako tavu okrenete naopako, prenosi Večernji list.

Snimka na YouTubeu pokazuje da se prvo zagrije tava, ali s obrnute strane. Stijenke tave tako su okrenute prema plameniku, dok se smjesa za palačinku izlijeva na dno tave koje je prethodno nauljeno kako se palačinke ne bi lijepile.

Ne propustite