Ova biljka predivnog mirisa rastjeruje komarce kao rukom i donosi ugodan san: Prvo blago svake bašte

Praktična žena
Ova biljka predivnog mirisa rastjeruje komarce kao rukom i donosi ugodan san: Prvo blago svake bašte

Da li vam se često dešava da satima gledate u plafon dok se misli vrte oko neriješenih obaveza, ometajući vaš san? Definišite svoje večernje rituale uz pomoć matičnjaka i konačno uživajte u mirnom snu.

Umjesto da odmah posegnete za tabletama za spavanje, isprobajte smirivanje tela i uma tokom dana. Dnevnik, meditacija ili joga mogu vam pomoći da se usredsredite na svoje potrebe i naučite da usporite tempo oko sebe. Uz to, matičnjak iz „prirodne apoteke“ može biti ključan za vaš opušteni san.

Matičnjak ne samo da smiruje telo već i um. Ova biljka nije samo dodatak letnjim koktelima; ona ima dublje efekte koji uravnotežuju vaš organizam i pružaju osećaj opuštenosti. Koristi se za različite zdravstvene probleme kao što su astma, srčani problemi i napetost a njen opojni miris rasteruje i komarce.

Kada i kako koristiti matičnjak? Najbolje je pripremiti šoljicu čaja od matičnjaka tako što ćete staviti pola kašike sveže iseckanih listova u vrelu vodu, ostaviti da odstoji 10 minuta, procediti i popiti čaj. Može se konzumirati topao ili kao osvežavajući letnji napitak.

Za one koji ne žele svakodnevno pripremati čaj, postoji i jednostavan trik: napravite blagotvoran sirup od matičnjaka koji zadržava sve vitamine i prepoznatljivu aromu. Operite buket matičnjaka, prelijte ga sa 2 litra prokuvane hladne vode, dodajte 30g limunske kiseline i 2 isečena limuna. Ostavite da odstoji 24 sata, procedite, dodajte 2 kg šećera i polako zagrevajte smesu dok se šećer ne otopi. Napitak je sada spreman za konzumaciju i pije se razblažen sa vodom.

Učinite svoju spavaću sobu bezbrižnim mestom za san. Izbegavajte televizor, mobilne telefone, višak cveća i intenzivne boje. Jednostavna, uredna i udobna soba sa kvalitetnim dušekom može postati vaše mirno utočište bez stalnih prekida. Jedina stvar koja je dobrodošla u vašoj spavaćoj sobi je vaša šolja čaja od matičnjaka, koja stvara pravu atmosferu za opuštanje.

Ovako možete transformisati svoj san uz pomoć matičnjaka i stvoriti idealno okruženje za miran i kvalitetan odmor.

Ne propustite