EVO KAKO DA SKINETE FLEKE OD PARADAJZA: Ovaj trik svi trebaju znati

Kiosk
EVO KAKO DA SKINETE FLEKE OD PARADAJZA: Ovaj trik svi trebaju znati

Fleke od paradajza se veoma teško peru sa tkanine. Ako vam se desilo da ste ispraljali novu majicu ili bijeli stolnjak, pranje na standardnom programu u mašini za veš verovatno neće ukloniti mrlje. Ako je u pitanju sos od paradajza, situacija je još teža, jer on sadrži ulje koje takođe ostavlja tvrdokorne mrlje. Ono što ove fleke čini problematičnim je tanin koji se nalazi u sjemenkama, piše Lepa i Srećna.

Ipak, postoji sredstvo koje može da vam pomogne u tome, a koje ćete napraviti jednostavno, kod kuće, uz par namirnica koje imate u kuhinji. Ne morate da bacate novac na skupa sredstva, koja često nisu djelotvorna, a mogu da oštete tkaninu. Probajte da se izborite sa flekama prirodnim namirnicama.

Pomiješajte kašiku sode bikarbone sa kašikom belog sirćeta i kašikom deterdženta za sudove. Ovu smjesu nanesite na mrlju i trljajte četkicom za zube oko 30 sekundi. Ostavite da smjesa odstoji oko 20 minuta, a onda sve isperite hladnom vodom. Ako je mrlja nestala, operite tkaninu uobičajeno, u mašini za veš.

Ne propustite