Počelo suđenje maloljetnicima optuženim za ubistvo brata Vojina Mijatovića

Vijesti
Počelo suđenje maloljetnicima optuženim za ubistvo brata Vojina Mijatovića

Dvojici maloljetnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su u krajem maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Kako Nova.rs saznaje, na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svjedoci, a jedan od optuženih N. Z. u policiji je priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške tjelesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično djelo prijeti kazna do 10 godina maloljetničkog zatvora.

Kako navodi izvor portala Nova.rs, N. Z. je u policiji priznao djelo koje se maloljetnicima stavlja na teret.

„Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku“, navodi izvor portala Nova.rs.

Podsjetimo, Mijatović je kobnog dana sišao u park u blizini zgrade u kojoj je živio sa suprugom i dvoje maloljetne djece, kako bi "uljudno" zamolio nekolicinu maloljetnika koji se tu okupljaju da prestanu da mu maltretiraju 11-godišnjeg sina i da mu vrate loptu koju su mu prethodno uzeli.

Međutim, došlo je do koškanja i tučnjave, u kojoj je, prema saznanjima nadležnih i snimaka sa kamera zgrade, utvrđeno da su Đorđa brutalno pretukla dvojica maloljetnika. Zbog teških povreda njemu je napukla lobanja, dobio je više epi napada, na kraju i infarkt.

Ne propustite