Baby Lasagna objasnio zašto neće nastupiti s Huljićem: Odgoda saradnje je neophodna

Kiosk
Baby Lasagna objasnio zašto neće nastupiti s Huljićem: Odgoda saradnje je neophodna

Baby Lasagna jedan je od najtraženijih domaćih izvođača i njegovi koncerti širom Evrope su rasprodani. Početkom maja je najavljeno kako ćemo hrvatskog predstavnika na Euroviziji gledati i na Melodijama Jadrana koje se od ovog petka do nedjelje održavaju u Galeriji Meštrović u Splitu. 

Ipak, Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna neće nastupiti na ovom prestižnom festivalu i tu informaciju je najprije s javnosti podijelio Tonči Huljić, a sada je i Marko to potvrdio. 

- Zbog izdavanja novog singla, koji je u ovom trenutku moj  prioritet, i poslovnih odluka vezanih za potpisivanje internacionalnog ugovora, saradnja s Tončijem Huljićem povodom festivala "Melodije Jadrana" trenutno je odgođena.

Iako smo svi bili izuzetno uzbuđeni zbog ove saradnje, vjerujemo da je važno da se projekt realizira u najboljim mogućim uslovima. Trenutno sam zauzet aktivnostima vezanim za izlazak novog singla i pripremama za nadolazeće nastupe. Upravo zato, odgoda saradnje je neophodna jer obojica želimo osigurati jedinstveno muzičko iskustvo za slušaoce u odgovarajućim uslovima. 

Tončijeva podrška koja traje od prvog dana upoznavanja mi znači puno te mi je neizmjerno drago što će nastaviti sa simpatijama pratiti izgradnju moje karijere. Ja ću, kao i do sada, nastaviti pratiti njegov rad - napisao je u svojoj objavi na Instagramu Baby Lasagna i objasnio zašto neće nastupiti s Madre Badessom i Pjerom na Melodijama Jadrana.

Ne propustite