Američki turist pronađen mrtav na otoku u Grčkoj

Vijesti
Američki turist pronađen mrtav na otoku u Grčkoj

Nestali američki turist pronađen je mrtav na plaži na malom grčkom otoku zapadno od Krfa, izvijestili su lokalni mediji, prenosi AP.

Tijelo muškarca pronašao je u nedjelju na kamenitoj, prilično udaljenoj plaži na otoku Mathraki drugi turist. Njegov domaćin, grčko-američko prijatelj, prijavio je nestanak u četvrtak. Turist je posljednji put viđen u utorak u kafiću u društvu dvije turistkinje koje su nakon toga napustile otok, prenosi Index.

Nisu odmah dostupni daljnji detalji o žrtvi, poput imena ili grada u kojem živi u SAD-u.

Mathraki, koji ima 100 stanovnika, šumovit je otok površine 3.9 kvadratnih kilometara, zapadno od poznatijeg otoka Krfa.

Ovo je najnoviji slučaj u nizu nedavnih slučajeva u kojima su turisti na grčkim otocima umrli ili nestali. Neki, ako ne i svi, krenuli su na planinarenje po vrlo vrućem vremenu.

Tijelo 74-godišnjeg holandskog turista pronađeno je u subotu pomoću drona vatrogasne službe, kako leži licem prema dole u provaliji oko 300 metara od mjesta gdje je posljednji put viđen prošle nedjelje, kada je s određenim poteškoćama hodao po žarkom suncu.

Dr. Michael Mosley, poznati britanski televizijski doktor, pronađen je mrtav prošle nedjelje na otoku Symi. Mrtvozornik je zaključio da je umro prethodne srijede, ubrzo nakon što je krenuo na planinarenje po teškom, kamenitom terenu.

U petak su dvije francuske turistkinje prijavljene su kao nestale na otoku Sikinos, relativno izoliranom otoku u Kikladi u Egejskom moru, s manje od 400 stalnih stanovnika. Dvije žene, u dobi 64 i 73 godine, napustile su svoje hotele kako bi se susrele.

Na otoku Amorgos, također u Kikladi, vlasti još uvijek traže 59-godišnjeg turista prijavljenog kao nestalog od utorka, kada je krenuo na samostalno planinarenje po vrlo vrućim uslovima. Američki mediji identifikovali su nestalog turista kao penzionisanog zamjenika šerifa okruga Los Angeles Alberta Calibeta iz Hermosa Beacha u Kaliforniji.

Ne propustite