VRIJEME DANAS: Mogući su slabi pljuskovi, temperature idu do 32 stepena

Vijesti
VRIJEME DANAS: Mogući su slabi pljuskovi, temperature idu do 32 stepena

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Slabih lokalnih pljuskova može biti uglavnom na istoku i sjeveroistoku Bosne, rjeđe u centralnim i sjevernim područjima.

Slab vjetar

Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepebi. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30 stepeni.

U utorak 18.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.

U srijedu u našoj zemlji uglavnom sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

Biometeorološka prognoza

U četvrtak u BiH pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34, na jugu zemlje do 37 stepeni.

Biometeorološke prilike danas će biti relativno povoljne širom zemlje. Usljed mogućeg dolaska nestabilnijeg vremena sa jugozapada opća slika će se blago pogoršati, sa izuzetkom južnih dijelova zemlje gdje se očekuje stabilno vrijeme. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima.

Ne propustite