Rastu brzo, a ne zahtijevaju puno: Vrste cvijeća najbolje za nestrpljive vrtlare

Praktična žena
Rastu brzo, a ne zahtijevaju puno: Vrste cvijeća najbolje za nestrpljive vrtlare

Kada se radi o uređenju lijepog i raskošnog vrta ili predivnog balkona strpljenje je jedna od najvažnijih vještina koje treba imati.

Ali ako jednostavno ne možete čekati dugo da vidite svoje biljke u punom cvatu, postoje neke vrste cvijeća koje će vam pružiti vrlo brzo pogled na rascvjetano šarenilo.

Izdvojili smo šest sorti lijepih cvjetova za koje stručnjaci kažu da će u vrtu ili na balkonu vrlo brzo dosegnuti svoj puni potencijal dajući vam prekrasne rezultate bez puno muke i čekanja na obilje cvijeća.

Neven
Lijepi neven pravi je zgoditak za vaš vrt jer će već za manje od dva mjeseca raskošno i obilno cvasti, a odlično se snalazi na punom i jakom suncu. Tlo mu mora biti dobro drenirano, a neće mu trebati nikakvo gnojivo. Jako je otporan i doista opravdava svoje ime jer ne vene tako lako.

Dragoljub
Osim što brzo raste, ovaj lijepi cvjetić je i jestiv. Samo tjedan dana nakon sjetve dragoljuba već ćete vidjeti prve rezultate. Jako se jednostavno uzgaja, puno daje, a i prirodni je insekticid. Dobro tolerira i sušu, a može rasti uspravno, ali biti i puzavac.

Cinija
Cinije su ljetno cvijeće nezaobilazno u vrtu zahvaljujući svojim šarenim cvjetovima nalik tratinčicama koji su snažne i lako se uzgajaju. Za oko mjesec i pol njihovo će cvjetanje postići puni potencijal, a voli jako sunce i dobro drenirano tlo.

Kadifa
Ovaj prekrasni jednogodišnji cvijet dolazi u nizu živih boja, od jarko žute i narančaste do zlatno žute i bijele. Cvjeta brzo i vrlo plodno, a također je idealan i za ljeto jer dobro podnosi sunce. Osim na balkonu i u vrtu, cvast će i na najmanjem prozoru.

Petunija
Petunije su jedna od najpopularnijih jednogodišnjih cvjetnica zbog svojih divnih cvjetova koji cvjetaju od proljeća pa sve do prvog mraza. Poznate su po tome što ih je vrlo lako uzgajati i najbolje se ponašaju kada su posađene na sunčanom području. Rastu brzo i u vrlo kratkom vremenu preko vašeg će se balkona prelijevati njihovi krasni cvjetovi vedrih boja.

Maćuhica
Maćuhice će unijeti šarmantnu boju u vaš vrt ili na balkon svojim prekrasnim cvjetovima koji mogu biti u nijansama ljubičaste, ružičaste, žute, narančaste i drugim. Preferiraju blaže temperature i najbolje cvjetaju tijekom hladnijih proljetnih dana, ali neće vas iznevjeriti ni tijekom ljeta, bitno je da nisu cijelo vrijeme na jakom suncu.

I nježne maćuhice brzo će se rascvasti i proširiti.

Ne propustite