Ovi proizvodi imaju rok trajanja, a većina misli da su vječni

Kiosk
Ovi proizvodi imaju rok trajanja, a većina misli da su vječni

Postoje mnogi proizvodi koji se mogu koristiti jako dugo, ali postoji nešto što nismo znali o njima.

Nakon određenog vremena biste se trebali riješiti nekih stvari. Iako mislimo da će neki proizvodi trajati zauvijek, oni u stvari imaju svoj rok trajanja.

Ovo su proizvodi kojima također može isteći rok trajanja.

Dekorativna kora za vrt


Dekorativna kora za vrt je nužna za održavanje vlage u zemlji, kontrolu rasta korova i poboljšanje vizualne privlačnosti pejzaža, ali ako se pokvari, njena se učinkovitost smanjuje tokom sezone.

Trebali biste obnoviti svoj vrt novom dekorativnom korom svake godine kako biste osigurali stalne koristi.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje ima rok trajanja. Može se sačuvati do dvije godine ako se ne otvori, a otvorenu bocu treba iskoristiti u roku od šest do dvanaest mjeseci.

Ocat
Može se koristiti u različite svrhe, uključujući čišćenje i kuhanje, i ima izvanredan rok trajanja. Iako se ocat tehnički nikada ne pokvari i siguran je za upotrebu u svakom trenutku, savjetuje se da ga koristite u roku od dvije godine od otvaranja za najbolju kvalitetu.

Kvasac
Kvasac ima ograničen rok trajanja koji varira zavisno od oblika. Zatvoreni suhi kvasac može se čuvati do dvije godine, ali nakon otvaranja njegova kvaliteta opada pa ga treba iskoristiti u roku od četiri mjeseca.

Kiseli krastavci
Neotvoreni kiseli krastavci zadržavaju svoju kvalitetu oko dvije godine. Najbolje je da ih upotrijebite u roku od nekoliko mjeseci nakon otvaranja da biste uživali u njihovom okusu.

Boje za hranu
Dok se boje gela ili paste mogu osušiti tokom vremena i izgubiti dio svoje snage, tečne boje za hranu mogu trajati zauvijek. Iako je sigurna, boja za hranu kojoj je istekao rok trajanja možda neće dati tako živu boju kao svježe primijenjena boja za hranu.

Zemlja za vrt
Zemlja za vrt u vrećama može se koristiti do godinu dana prije nego što se kvaliteta počne pogoršavati. Smanjenje vitalnih hranjivih tvari i degradacija strukture zemlje tokom vremena mogu utjecati na sposobnost tla da podrži razvoj biljaka, piše khog.top.

Ne propustite