UPOZORENJE! Nova prevara u Sarajevu: Lažni zaposlenici na vratima traže novac za RTV taksu

Vijesti
UPOZORENJE! Nova prevara u Sarajevu: Lažni zaposlenici na vratima traže novac za RTV taksu

U posljednje vrijeme, pojedini građani su postali žrtve potencijalne prevare koja se odnosi na naplatu RTV takse. Stanovnica naselja Dobrinja je podijelila svoje iskustvo na društvenim mrežama, upozoravajući druge da budu oprezni.

Ona je iznijela svoje iskustvo kada je muškarac, navodno iz Elektrodistribucije, došao na njena vrata tvrdeći da je došao da naplati RTV taksu.

Međutim, žena je primijetila neke sumnjive znakove: muškarac nije imao akreditaciju, nosio je neke papire i tražio novac direktno na vratima. Umjesto da odmah plati, žena je odlučila provjeriti situaciju pozivom Elektroprivrede, prenosi Crna Hronika.

Nakon što je kontaktirala Elektroprivredu i objasnila situaciju, žena je saznala da je navodni pokušaj naplate RTV takse zapravo prevara.

Ovo upozorenje sugerira da građani budu oprezni kada nepoznate osobe dolaze na njihova vrata i traže novčane iznose. Preporučuje se da se provjeri autentičnost osobe i da se u slučaju sumnje kontaktira nadležna institucija ili kompanija radi potvrde informacija.

Ovaj incident služi kao podsjetnik da budemo oprezni i da se informišemo o različitim oblicima prevara kako bismo zaštitili sebe.

Ne propustite