DRŽITE LI DALJINSKI JOŠ UVIJEK U NAJLONU? Evo šta trebate znati

Kiosk
DRŽITE LI DALJINSKI JOŠ UVIJEK U NAJLONU? Evo šta trebate znati

Legenda kaže da će daljinski upravljač za sve vrste uređaja duže trajati ako ga stavite u neku foliju.

Ovaj koristan izum izumio je Eugene Polley, a radio je u tvrtki Zenith Electronics 47 godina kao inženjer. Predstavio ga je javnosti 1955. godine, zvao se Flash-Matic, a kao izvor energije koristio je svjetlost. Prije njegova izuma, pokušali su izumiti daljinski upravljač koji je s televizorom bio spojen na kabel, no to je bilo neuspješno.

Zanimljivo je kako je glasnogovornik Zenith Electronicsa nakon smrti Polleya rekao kako je on uvijek kraj sebe imao svoj prvi daljinski upravljač.

Ako mislite da su bake ostavljale najlon na daljinskom zato jer ga nisu znale maknuti - varate se. Evo pet razloga zašto je to korisno:

1. Djeca ga neće uprljati

Folija je odlična za one koji vole jesti i usput mijenjati programe. Na ovaj način će hrana ostati na foliji koju je kasnije lako očistiti. A pogotovo je super ako imate djecu.

2. Bolje radi

Daljinski upravljači su mnogo produktivniji ukoliko su prekriveni nekim najlonom. Tek tada ćete shvatiti da vam rade tipke za koje ni ne znate čemu služe.

3. Baterije će duže trajati

Baterije traju i do tri puta duže nego inače ukoliko je daljinski presvučen u najlon. Ova informacija bi mogla biti korisna svima koji su lijeni mijenjati baterije kada više ne rade.

4. Štiti od padanja mrvica među tipke

Ukoliko daljinski stoji na stolu dok jedete, onda je vrlo lako moguće da među tipkama završi poneki komadić kruha. Onda imate problem jer ćete morati čačkalicom to vaditi, a ako imate najlon - to se neće događati.

5. Životinje ne vole najlon pa će tako zaobići i vaš daljinski

Ako imate kućnog ljubimca, stavljanje najlona na daljinski će vam biti posebno korisno. Koliko puta je vaš pas odnio daljinski i sakrio ga negdje u kući? Ovim ćete tome stati na kraj jer se najlon vašem psu nikako neće svidjeti.

(24sata.hr)

Ne propustite