AKO BUBAMARA SLETI NA VAS, ODMAH OVO URADITE: Vjeruje se da donosi sreću i ispunjava sve želje

Praktična žena
AKO BUBAMARA SLETI NA VAS, ODMAH OVO URADITE: Vjeruje se da donosi sreću i ispunjava sve želje

Da li ste vi osoba koja se smatra srećnom? Šta vas tačno čini srećnim? Sreća je nešto što svi cijenimo jer je trenutna i nepredvidiva. Uvijek postoje ljudi koje smatramo srećnima u životu. Da li i vi osjećate radost kada naiđete na simbol sreće? Kada pronađete četvorolisnu djetelinu u travi, potkovu pored puta, dobijete srećnog bambusa, osvojite sjedište broj 7 u pozorištu ili kad vam jednostavno bubamara sleti na ruku? Svi ovi amajlije i simboli sreće kriju zanimljive priče i vjerovanja, uključujući i bubamare, piše Mondo.rs.

Bubamare su poznate kao simbol sreće. Njihov nagli dolazak na ruku može izazvati veliko uzbuđenje, posebno kod djece. Ova malena, jarkocrvena buba sa crnim tačkama i glavom često je povezana sa lijepim stvarima i srećom, donoseći dobre vijesti od prijatelja iz daleka. Kada sljedeći put bubamara sleti na vas, možda je vrijeme da poželite nešto lijepo. Vjeruje se da donosi sreću i ispunjava sve želje.

Bubamare su izuzetno korisni insekti za baštovane, jer uništavaju štetne insekte poput lisnih vaši i brašnastih buba. Vjerovatno je odatle potekla ideja da donose sreću – poljoprivrednici su smatrali da dolazak bubamare može značiti napredak u njihovim usjevima. Čak i danas je ostalo vjerovanje – bubamara koja sleti na vas može biti simbol sreće.

Postoje razna vjerovanja o bubamarama: navodno, ako poželite želju dok držite bubamaru, smijer u kojem odleti pokazaće vam gjde će stići vaša sreća. Takođe, smatra se da će bubamara koja sleti na vas dok ste bolesni doprinijeti vašem ozdravljenju.

Brojanje tačkica na bubamari može se tumačiti na razne načine: koliko mheseci sreće ćete imati, koliko novca ćete dobiti ili neko drugo numeričko proročanstvo u vezi sa srećom.

S druge strane, u mnogim kulturama postoji vjerovanje da će vam donijeti nesreću ako ubijete bubamaru.

Ne propustite