Dvije rečenice koje žene starije od 50 često izgovaraju, a ne bi trebalo

Kiosk
Dvije rečenice koje žene starije od 50 često izgovaraju, a ne bi trebalo

Ovaj period je šansa da živite najbolje do sad

Srednje godine otvaraju mnogo pitanja, dilema, donose sa sobom jednu novu fazu života, potpuno nepoznatu. I dok tumaramo hodnicima hormonskih promjena, bora i onoga šta je bilo juče i šta smo mogli darugačije, zaboravljamo da pogledamo šire, dublje i dalje… 50-e godine zaista su magične za žene!

Već imate izrađeni poslovni odnos, status, tu je porodica, prijateljski odnosi su se do ovog doba iskristalisali i sredili, sada su ostali samo oni koji vrijede. Otvaraju neke nove prilike da ostvarite stare snove za koje ranije niste imali vremena, a sada definitivno imate više vremena za sebe.

Međutim, mnoge žene u obilju mogućnosti, fokusiraju se na negativno i usvajaju obrasce razmišljanja koji ih sprječavaju da žive svoj pun potencijal. Neki od njih su ove dvije rečenice koje žene starije od 50 često izgovaraju, a ne bi trebale:

1. „Prestara sam za to…“

Zapamtite da se osoba mijenja tokom života, a ne u bilo kom određenom dobu. Ako želite promjenu, onda je prihvatite, napravite i ne plašite se ničega. Godine su samo broj, one ne smiju da vas ograničavaju. Nikada niste prestari da odsanjate i ostvarite neki novi san.

2. „Sve najbolje je već prošlost!“
Ovo je samoobmana. Nije ni čudo što kažu da poslije četrdesete život tek počinje. Mnogi psiholozi ističu da su najbolje i najzanimljivije godine života baš u 40. i 50. godinama, ili tokom krize srednjih godina, ili poslije nje. Većina žena u ovom periodu već zna kako da cijeni sebe, prihvatila je svoje mane, zna šta sve može i želi.
Umjesto da se brinete za juče i živite u prošlosti, fokusirajte se na sada i ovde. Baš sada imate priliku da živite punim plućima i udahnete svu ljepotu života. Počnite!

(Sensa)

Ne propustite