Sramotna izjava srbijanskog historičara Rakovića: RS i Crna Gora su naše unutrašnje pitanje

Vijesti
Sramotna izjava srbijanskog historičara Rakovića: RS i Crna Gora su naše unutrašnje pitanje

Ovu skanadloznu izjavu srbijanski historičar dr Aleksandar Raković u utorak, 11. juna je u emisiji Ino-strane na RTV Vojvodina govorio jedan sat o srbijanskom nacionalnom pitanju.

Raković je kazao da je deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru dobra polazna osnova za nacionalne interese.

Prema Rakoviću, Crna Gora ubuduće treba da bude značajnije predstavljena na svesrpskim deklaracijama.

Raković je kazao da su Republika Srpska i Crna Gora unutrašnje pitanje srbijanskog naroda, koje se može svesti i pod međudržavne odnose, a nikako pod međunarodne ili internacionalne odnose jer je u sva tri slučaja riječ o srpskim državama.

S tim u vezi Raković je ponovio da Republiku Srbiju, Republiku Srpsku i Crnu Goru treba smatrati Njegoševom svom Srbijom.

Raković je još rekao da naredne četiri godine, ukoliko Trump pobijedi, treba iskoristiti za razdruživanje Republike Srpske od BiH.

Kada je riječ o Kosovu, Raković je naglasio da nema ishitrenih riješenja, da treba biti strpljiv i ne nasijedati na albanske provokacije jer će u budućnosti doći povoljan momenat za reintegraciju Kosova koji treba iskoristiti.

Raković je zaključio da samo stanje iz 1918. godine može biti redovno za Srbe, da sada živimo u neredovnom stanju i da redovno stanje treba obnoviti ujedinjenjem Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore u jedinstvenu srpsku državu.

Ne propustite