Nesigurnost kod muškaraca o kojoj ne žele da pričaju

Ljubav
Nesigurnost kod muškaraca o kojoj ne žele da pričaju
Muškarci, za razliku od žena, ne vole mnogo da razmišljaju o sebi i da se analiziraju, a još manje da o svojim nesigurnostima razgovaraju sa nekim.

SEKSUALNE PERFORMANSE
Njihov najveći problem u seksu jeste da li su dovoljno izdržljivi. Istraživanje u Novom Meksiku nedavno je utvrdilo da prosječan muškarac doživljava vrhunac zadovoljstva poslije sedam minuta. Takođe, utvrđeno je i da se “prekratkim” seksom smatra onaj koji traje od jedne do dve minute, “odgovarajući” je od tri do sedam minuta, a “poželjan” je odnos koji traje od sedam do 13 minuta. Seksolog Harry Ficsh kaže da je ženama potrebno sedam minuta da dostignu orgazam.
 
BRED PIT
Međutim, sve više muškaraca spremno je da razgovara o svom tijelu. 63% muškaraca osjeća da bi mogli malo da smršaju, 53% ne voli da se slika bez odjeće, a 41% su zabrinuti šta drugi misle o njihovom izgledu. Kao što je mnogim ženama figura Barbike neostvaren san, tako je savremenim muškarcima Brad Pitt, na primjer.

SEKSUALNO ISKUSTVO
Oni se plaše da imaju nedovoljno seksualnog iskustva, a pored toga užasno ih plaši partnerkina prošlost, i da li će ih ona porediti sa bivšima.
 
DUBINA DŽEPA
Uprkos svemu, tradicionalni patrijarhat je i dalje duboko ukorenjen u našoj kulturi. Muškarac je taj koji treba da opskrbljuje i brine za porodicu, i nijednom nije prijatno ako njegova ljepša polovina više zarađuje od njega. Njen uspjeh muškarac doživljava kao vlastiti neuspjeh.

VUDI ALEN SINDROM
Bilo da je riječ o veličini, obliku ili izgledu, muški polni organ je najveći urok muške nesigurnosti (ili samopouzdanja). Po pisanju Žurnala seksualne medicine, prosječan Amerikanac ima penis dužine 14,2 centimetara. S druge strane, prosječna dubina vagine je 10,1 centimetar, zbog čega se mnoge žene žale na povrede grlića materice zbog prevelikog penisa. Čini se da muškarci sami sebi nameću nesigurnost zbog polnog organa. U svakom istraživanju u kome se od ljepšeg pola traži da odredi šta ih privlači kod suprotnog pola, uglavnom će se na spisku naći privlačnost, ljubaznost, brižnost, smisao za humor i zajednički interesi, i nikad im na prvom mjestu nije dužina penisa.

Ne propustite