Odjeća OSTAJE PRLJAVA i ne miriše: Ako ovako perete veš, pravite 2 velike greške

Praktična žena
Odjeća OSTAJE PRLJAVA i ne miriše: Ako ovako perete veš, pravite 2 velike greške

Izvadili ste veš iz mašine i shvatili da ipak nije dobro opran, a čak i ne miriše svježe i čisto. Možda i vi pravite ove greške, a da toga niste ni svjesni.

Tablete za pranje veša sve su popularnije ali mnogi prave dvije greške kada ih koriste, zbog njih se stvari ne operu kako treba.

Stručnjaci za pranje veša nikako da se slože oko toga da li je bolje koristiti tečni deterdžent, prašak ili tablete za pranje veša. Ali ako spadate u grupu koja koristi ovo treće, možda pravite dvije greške zbog kojih vam veš ne bude opran kako treba.

Tablete za pranje veša imaju jasno uputstvo, međutim mnogi ga ne pročitaju pažljivo. Ako previdite ove dvije stvari, veš neće biti dobro opran i samo ćete morati ponovo da uključujete mašinu, trošite vodu, struju, vrijeme i živce.

 

Pranje veša uz tablete biće mnogo efikasnije ako ih stavite na pravo mjesto. Ovo je nepravilno, a mnogi tako rade.

Tableta za mašinsko pranje veša ide na dno bubnja, i to na njegovu zadnju stranu, prije nego što ubacite stvari. Na taj način tableta će krenuti da se rastvara čim mašina povuče vodu, što je pravilan način njene upotrebe. Ako je stavite na vrh gomile veša, neće biti toliko efikasna!

Mnogi misle, jedno pranje, jedna tableta, zar ne? Ne, i to takođe piše na pakovanju. Za do četiri kilograma veša koristite jednu, ali sve preko toga zahtjeva dvije tablete.

Ne propustite