Izbrišite jednu aplikaciju i baterija će vam trajati duplo duže

Kiosk
Izbrišite jednu aplikaciju i baterija će vam trajati duplo duže

Jedna od najčešće korišćenih aplikacija troši najviše baterije na mobilnom telefonu. Svi je imamo i svakodnevno upotrebljavamo, a nismo ni svjesni štetnih posljedica.

Ekonomista industrije mobilne telefonije Džon Kocijer, izbacio je izveštaj, koji prenosi „highsnobiety“, u kojem otkriva da brisanjem samo jedne aplikacije, možete duplirati životni vijek baterije.

Ovo „otkriće“ je napravio koristeći Apple Ajfon, za koji se pretpostavljalo da će imati dovoljno jaku bateriju da izdrži cijeli dan. Ali, na njegovu žalost, uskoro je otkrio da je Fejsbuk, od svih aplikacija, zapravo odgovoran za pražnjenje većeg dijela baterije.

Sada, pošto svako koristi svoj telefon drugačije, procenti iskorišćenosti baterije na njegovom telefonu nam i nisu toliko bitni, mada je dovoljno reći da sve ostale aplikacije zajedno, troše svega nekoliko procenata više od od te jedne aplikacije.

Ono što se može zaključiti bez sumnje je, da Fejsbuk zaista jako puno troši bateriju i nije optimizovan u tom smislu, što je začuđujuće, imajući u vidu da je najkorišćeniji.

Ne propustite