Princ Harry odbio je poziv bolesnog oca, evo i zašto

Kiosk
Princ Harry odbio je poziv bolesnog oca, evo i zašto

Princ Harry odbio je poziv svog oca, kralja Charlesa da odsjedne u kraljevskoj rezidenciji prilikom njegove zadnje posjete Londonu ranije ovog mjeseca iz sigurnosnih razloga, doznaje The Telegraph.

CHarlesovu ponudu navodno je odbio jer nije uključivala punu zaštitu koju imaju drugi visoki članovi kraljevske obitelji i koju je i on imao dok sa suprugom Meghan Markle nije odstupio s dužnosti u martu 2020. godine. Navodi se i kako je trebao odsjesti na vidljivoj lokaciji, s javnim ulazom i izlazom te bez policijske zaštite. Umjesto toga, odlučio je odsjesti u hotelu, jer je smatrao da tako može doći i otići neopaženo.

The Telegraph navodi i kako je Harry razočaran odlukom britanske vlade da mu se oduzme policijska zaštita dok je u Britaniji, na što se žalio i na visokom sudu u Londonu, ali je izgubio slučaj. Sada je dužan 28 dana prije svojeg dolaska u Veliku Britaniju o tome obavijestiti tamošnju policiju, ako se želi prijaviti za osiguranje, koje mu mora odobriti odbor koji brine o zaštiti članova kraljevskih obitelji i javnih ličnosti.

Princ Harry zadnji put je bio u Londonu na obilježavanju desete godišnjice Invictus igara, a tada se pisalo kako otac nije imao vremena za susret s njim jer je bio prezauzet. Koliko je poznato, Harry se zadnji put s ocem vidio u februaru ove godine, nakon što je kralj objavio da mu je dijagnosticiran rak, prenosi Index.hr.

Ne propustite