Savjetnica otkriva koja riječ može da uništi skoro svaki brak

Praktična žena
Savjetnica otkriva koja riječ može da uništi skoro svaki brak

Svađe ili nesuglasice su prirodni dio braka. Koliko god da volimo svog partnera, ljutimo se ili uznemirujemo jedno drugo, vjerovatno češće nego što bismo željeli da priznamo.

Možemo da izaberemo da ih „oduvamo“ jer znamo da su oni jedina osoba koja će nas voljeti „bez obzira na sve“. Međutim, nikada nije prikladno koristiti jednu riječ kada se svađate sa supružnikom, kaže bračna savetnica Debora Mekfeden.

„Riječ na koju mislim je ‘razvod‘ kada jednom izgovorimo tu riječ, ne možemo da je uzmemo nazad. Upotreba riječi ‘razvod’ može imati štetan uticaj na vaš brak, što može prouzrokovati nepopravljivu štetu“, savjetnik. kaže „YourTango“. Pronašla je tri razloga zašto je riječ toliko štetna za upotrebu tokom svađe.

Manipulacija
„Možda ubacujete riječ ‘razvod’ u svoje argumente kako biste natjerali svog supružnika da samo ušuti. Izgovarate riječ, nadajući se da će se svađa završiti i da ćete dobiti svoj put i izbjeći dalju diskusiju“, objašnjava Mekfeden.

Međutim, on tvrdi da je to čista manipulacija i da u tom trenutku možemo da dobijemo šta želimo, ali problem i dalje postoji i ponoviće se.

Izaziva stres i anksioznost
Razvod se našem supružniku osjeća kao ultimatum, a ultimatume niko ne voli. Oni čine da se osjećamo satjeranim u ćošak zbog osobe koja bi trebalo da nas voli više od bilo koga na svijetu.

„Kada izgovorite riječ ‘razvod’, vaš supružnik bi mogao da zaključi da je za njega bolje da rizikuje da izgubi vašu ljubav, a možda i samu vezu.

Ovo izaziva stres i anksioznost za vašeg supružnika kada je u pitanju bezbjednost i izdržljivost vašeg supružnika. bračni odnos“, upozorava savjetnica.

Navodi vašeg partnera da razmišlja o razvodu
Kada naš supružnik čuje riječ „razvod“ koja se koristi u našim raspravama, on to može čuti kao prijetnju.

„Bez obzira koliko dugo ste u braku, ne bi trebalo da pričate o razvodu osim ako to nije tačno ono što namjeravate da uradite. Ne koristite tu reč u žaru svađe kao prijetnju da sebi obezbijedite ‘pobedu’ prisiljavajući svog supružnika da odustane“, savjetuje Mekfaden.

Prijetnja razvodom nikada nije način za rješavanje problema u vezi. Ako koristimo tu riječ svaki put kada se svađamo sa supružnikom, oni bi mogli doći do tačke u kojoj će pomisliti: „Hajde samo da prekinemo agoniju i da se razvedemo“.

Možda nam to nije bila namera, ali sada je to postalo realnost za koju nikada nismo mislili da će se zaista dogoditi.

„Prestanite da koristite ovu riječ u svojim argumentima i počnite da radite na svojim problemima“, kaže savetnik.

Ponekad čak i jednostavne stvari mogu postati veliki problemi, ako izbjegavamo da pričamo o njima kada se razgovori zahuktaju, ili ako pretimo prekidom veze ako ne dobijemo ono što želimo, prenosi Index.hr.

„Sve dok ste zajedno u vezi, biće trenutaka kada se nećete slagati. Svađe će se desiti, ali to ne znači da ćete se razvesti. Naučite kako da se borite i pravično rješavate sukobe. Ako vam je potrebna pomoć, pronađite dobrog savjetnika koji vam može ponuditi smernice za bolji i srećniji brak“, zaključila je Mekfaden.

(Index.hr)

Ne propustite