Angelina čuvala i voljela pitbulove, a oni je udavili: Evo kako da se zaštitite ako vas pas napadne

Kiosk
Angelina čuvala i voljela pitbulove, a oni je udavili: Evo kako da se zaštitite ako vas pas napadne

Donosimo vam ključne korake u odbrani od pitbulova i drugih pasa, koji vam možda mogu spasiti život.

Nisu samo pitbulovi spremni da napadnu. Nasuprot tome, njemački ovčari, dobermani, rotvajleri, mastifi i drugi terijeri pokazuju takođe tu sklonost.

Pitbul posebno pokazuju upornost u borbi i nastaviće da napadaju čak iako imaju slomljene udove i krvare (nije za džabe uzgoj, prodaja, razmjena i vlasništvo američkih pit bulova(one "najbolje" vrste) zabranjeno zakonom u nekim državama).

Juče se upravo dogodio jedan slučaj kada su pitbulovi udavili svoju vlasnicu Angelinu Mahal, koja je bila stara 50 godina i koja je živjela u Londonu, prenosi Bi-bi-si.

Portal "Vajerd", dao je odgovor na pitanje kako se zapravo zaštititi od napada pasa, posebno pitbulova.

Ostanite tu gdje ste

Ako mislite da će pas napasti, ne bježite.

Predatori su skloni da jure ako se pokrene njihov "nagon za plijen". Čak ni Jusein Bolt ne bi mogao da prestigne psa. Nemojte se igrati time.

Ne pokazujte znake straha.

Stojte mirno. Ako možete, popnite se negdje visoko, kao što je drvo. Psi mogu da skaču, neki pitbulovi mogu skočiti i do dva metra, ali ne mogu da se popnu.

Zaštitite veće arterije i vene.

Ako imate nešto pri ruci, kao što je kišobran, gurajte ga da biste psu dali nešto za napad. Pokušajte da spriječite da se ugriz približi vašim nogama, licu i vratu.

Ne pokušavajte da izvučete ruku.

Kada pitbulovi napadaju, oni nanose štetu svom pleijnu onim što se naziva "grizi, drži i tresi". Pokušajte da mu gurnete ruku u grlo da bi se ugušio.

Pokušajte da ne paničite.

Kada vam pitbul zabije zube u ruku, neće ga pustiti. Ostanite uspravni što je duže moguće i, ako možete, pokušajte da obuzdate psa stavljajući mu slobodnu ruku oko vrata.

Borite se ili ostanite negdje dok vam neko ne pruži pomoć.

Ili sačekajte da stigne pomoć ili pokušajte da onesposobite psa: gušenje je naravno opcija, a očne duplje su posebno ranjive. Ako policija stigne prije nego što iskrvarite do smrti, ona će se riješiti psa.

(Stil)

Ne propustite