SVI IMAJU OVO DUGME NA FENU, A NE ZNAJU KAKO SE KORISTI: Da li znate ovaj trik?

Kiosk
SVI IMAJU OVO DUGME NA FENU, A NE ZNAJU KAKO SE KORISTI: Da li znate ovaj trik?

Kosa je jedan od bitnih elemenata koji mogu da vas učine privlačnijim. Čista, njegovana kosa, bez oštećenja i uz to lijepo stilizovana, ostavlja dobar utisak o osobi, o njenoj urednosti i eleganciji. Nerijetko se dešava da nemate dovoljno vremena za odlazak kod frizera ili iz nekog drugog razloga birate da sredite frizuru samostalno. Ako niste zadovoljni kako vam kosa izgleda nakon što je isfenirate, možda trik sa tajnim dugmetom može da vam bude od pomoći, piše Lepa i Srećna.

Najčešće se nalazi blizu samog pregiba na fenu, tako da možete da ga pritisnete kažiprstom. Označeno je pahuljicom, što simboliše hladan vazduh.

Kada završite sa feniranjem ili sušenjem kose, obavezno odvojite nekoliko minuta da tretirate kosu hladnim vazduhom. To će pomoći da se folikule dlake "zaključaju" na mjestu, što će učiniti da vam frizura traje duže i izgleda ljepše. Ukoliko su krajevi ispucali, hladan vazduh će ih bolje usmjeriti i tako će kosa izgledati uglađeno i sjajno.

Kada koristite četku za feniranje, nakon što obmotate pramen oko nje i usmjerite topao vazduh, pritisnite dugme za hlađenje i prosušite pramen još nekoliko sekundi. Kada sklonite četku, imaćete savršen oblik lokne. Ukoliko ne koristite ovo dugme i puštate tople pramenove sa četke, njihov oblik će se lakše deformisati.

Ne propustite