Milorad Dodik ponovo širi paniku: Srpski narod će biti izložen velikim pritiscima

Vijesti
Milorad Dodik ponovo širi paniku: Srpski narod će biti izložen velikim pritiscima

Predsjednik enteta Rs Milorad Dodik nastavlja širiti lažne informacije i uzaludne ideje o spajanju manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Rs sa Srbijom. 

Ponovo je pomiješao pritiske koje trpi sam zbog istrage i suđenja na državnom Sudu Bosne i Hercegovine sa pritiscima na srpski narod te na taj način pokušava spasiti sebe, ponovo preko leđa građana Bosne i Hercegovine u tom entitetu. 

Dodik je spomenuo i Rezoluciju o genocidu u Srebrenici govoreći da donošenje iste ima skriveni cilj koji je samo njemu poznat. 

"Srpski narod u RS-u će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji. I to je nešto što ovo vrijeme i rezolucija o Srebrenici najbolje pokazuju, jer ona ima za cilj skrivenu diskvalifikaciju srspkog naroda, moralnu i svaku drugu", rekao je Dodik.

Milorad Dodik se pohvalio da je tokom sedmice u Beogradu prisustvovao ručku s Aleksandrom Vučićem, patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima SPC, na kojem su razgovarali "o napadima na RS i Srbiju". Zaključke sa sastanka, kao ni reakciju Vučića na ideju pripajanja Rs-a Dodik nije podijelio. 

Naglasio je da je također boravio i u Budimpešti, gdje je razgovarao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministrom vanjskih poslova Peterom Sijartom o nastavku saradnje i otvaranju novih projekata.
 

Ne propustite