PALAČINKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Kuhari tvrde da ne postoji bolji TRIK za njihovu pripremu

Praktična žena
PALAČINKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Kuhari tvrde da ne postoji bolji TRIK za njihovu pripremu

Palačinke su omiljena poslastica. Gotovo da ne postoji osoba koja ih ne voli. Dobra stvar je što se brzo spremaju, ne iziskuju mnogo namirnica, te u svakom trenutku mogu da se pripreme.

Postoji mnoštvo načina i recepata za palačinke, dok svaka domaćica ima neke svoje trikove, koji čine da palačinke budu mekane i ukusne.

Postoji jedan trik, za koji domaćice tvrde da provereno uspeva te da će palačinke učiniti nikad boljim.

Reč je o pivu. Naime, potrebno je u smesu dodati malo piva. Pivo će pojačati efekat praška za pecivo u smesi, te doprineti da se palačinke malo podignu tokom pečenja. Palačinke će iznutra ostati meke i pahuljaste.

Caka je u tome što pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, dok testo čini rastresitim i izrazito finim. Takvo testo naprosto se topi u ustima.

Količinu piva treba prilagoditi količini smese. Najbolje je da taj odnos bude 50:50. Na primer, ukoliko stavljate 1 čašu mleka, bilo bi poželjno staviti i 1 čašu piva.

Ne propustite