Da li zatvarate vrata od kupatila uveče? EVO ŠTO BI TREBALI

Kiosk
Da li zatvarate vrata od kupatila uveče? EVO ŠTO BI TREBALI

Feng šui – ali na indijski način!

Kada saznate razlog zbog kog svako veče treba da zatvorite vrata kupatila, nikada više nećete otići na spavanje a da ih ne provjerite

Vastu, doktrina organizovanja prostora u skladu sa energijom Sunca i planeta. Ovo je indijski sistem za uređenje doma podrazumijeva određena pravila koja mogu da poboljšaju energiju u kući, donesu bogatstvo i prosperitet u dom.

Vastu stručnjaci smatraju da je kuća živo biće, naš član porodice o čijoj se „pravi“ – vitalnoj energiji, treba brinuti sa puno ljubavi, kreativnosti, posvećenosti i truda.

Mnogi ga nazivaju indijski feng šui, a evo koje stvari treba da izbjegnete da bi u vašem domu uvijek bilo dovoljno novca.

– ne stavljajte metlu pored namještaja ili prostora gdje čuvate neke dragocenosti, to simbolizuje loše finansije.

– ne treba držati lijekove u kuhinji, jer se prema vastu principima vjeruje da to može izazvati nevolje i lošu sreću. Čuvajte lijekove u drugoj prostoriji, spavaća ili dnevna soba.

– pravilo vedskog uređenja doma podrazumeva da u domu ne treba da držite biljke koje imaju trnje, jer to privlači nepovoljne događaje.

– porodice sa malom decom ugavnom se suočavaju sa problemom iscrtanih zidova. Prema vastu principima prljavi zidovi i nasumične linije i „žvrljotine“ izazivaju finansijske dugove i sprečavaju energiju novca.

– sjeveroistočni dio doma uvijek mora da bude uredan kako bi u dom ulazilo bogatstvo, pa posebnu pažnju obratite na ovaj sektor doma kada čistite.

– slike se ne stavljaju na zidove na južnom delu kuće, kao i sve što ima veze sa vodom, na primjer akvarijum ili fontana. Takođe, nisu poželjne ni slike borbenih životinja, lova, divljači, vatre, drveća bez cvijeća i voća, gavranova, zmija, lešinara, slijepih miševa… Na slikama nikako ne treba da budu prikazani krv, nasilje, nesreća…

– ne zatrpavajte hodnik jaknama, cipelama i stvarima, i nemojte stavljati obuću odmah nadomak vrata. Neka ulaz u kuću bude što prostraniji, otvoreniji i slobodniji. Ulazni dio predstavlja neki vid filtera za energiju, zbog toga treba da bude sa što manje stvari, bez nereda, kako bi energija neometano mogla da ulazi i izlazi.

– mnogi ljudi ostavljaju vrata kupatila otvorena, ali prema indijskom feng šuiju, ovo može izazvati finansijske teškoće. U kupatilu uvijek postoji određena vlaga, a ukoliko ostavljate otvorena vrata, simbolično se smatra da će novac skliznuti niz prste.

– takođe, u toaletu je važno da poklopac wc šolje uvijek bude spušten.

Ne propustite