Ove 3 greške uništavaju vaš enterijer i narušavaju vaš dom: Bolje da ih nema u kući

Sve za dom
Ove 3 greške uništavaju vaš enterijer i narušavaju vaš dom: Bolje da ih nema u kući

Otkrijte tajne savršene dnevne sobe. Evo kako da izbjegnete 3 najčešće greške u dekorisanju i učinite svoj dom prijatnijim mjestom!

Kada je riječ o uređenju dnevne sobe, greške su lako uočljive, ali se i lako mogu izbjeći. Dizajneri enterijera otkrivaju ključne korake za postizanje besprekornog izgleda svake dnevne sobe u kući.

1. Tajna tepiha: Veličina je ključna! Postavite tepih na pravu udaljenost od zidova i neka bude dovoljno velik da obuhvati prostor. To će stvoriti harmoniju i sklad u vašoj dnevnoj sobi. Kristin Harrison, dizajner enterijera, naglašava važnost pravilnog pozicioniranja tepiha kako bi se postigao uravnotežen izgled prostorije. Osim toga, važno je da prednji nogari okolnog nameštaja dodiruju tepih kako bi se stvorio dojam skladnog i dobro uravnoteženog enterijera.

2. Raspoloženje rasporeda: Postavite namještaj na način koji će podstaći komunikaciju, umjesto da stvara prepreke. Mali uglovi i pukotine čine čuda za razgovor i druženje. Kristen Sharer, drugi dizajner enterijera, ističe važnost stvaranja manjih uglova i prostora kako bi se podstakla interakcija među ukućanima. Dnevna soba treba biti mjesto koje poziva na druženje i uživanje u kući.

3. Manje je više: Izbjegavajte pretrpanost u dekoru. Umjesto toga, odaberite pažljivo nekoliko komada koji će istaći vaš stil, ali neće preopteretiti prostor. Laura Williams, još jedan stručnjak za enterijer, naglašava važnost minimalizma u dekoru. Dok cijeni personalizovani stil u kući, pretjerivanje sa sitnicama može učiniti prostor prenatrpanim. Odaberite nekoliko ključnih komada dekora koji će istaći vašu estetiku, a istovremeno ostaviti dovoljno prostora za udobnost i funkcionalnost.

Sa ovim jednostavnim savjetima, vaša dnevna soba i dom će zasijati besprijekorno i dočekati goste sa stilom bez greške!

(klix.ba)

Ne propustite