Blistavo čist namještaj za 5 minuta: U vodu stavite samo 1 sitnicu, ukloniće svu prljavštinu i fleke

Sve za dom
Blistavo čist namještaj za 5 minuta: U vodu stavite samo 1 sitnicu, ukloniće svu prljavštinu i fleke

Mebl na namještaju se vremenom uništava od čestog sjedenja, ali i djeca i kućni ljubimci mogu dosta da doprinesu habanju tkanine i prljanju. Ukoliko želite da uštedite i ne tražite pomoć profesionalaca u čišćenju ili kupujete novi kauč ili fotelju, donosimo super trik kako da vaš namještaj zablista kao nov i to skoro potpuno besplatno.

Mama troje djece otkrila je nedavno na TikToku nov originalni način za čišćenje mebla namještaja.

Imam troje djece tako da je ovo moja mjesečna rutina“, napisala je u opisu svog videa žena koja i inače na svom profilu dijeli savjete o čišćenju i odgajanju djece, prenosi The Sun.

@home_motivationn Svarer @dead_night_raven This way if you don't have a carpet cleaner💫 #foryou #cleansofa #sofa #🌸🌸 #cleantok #satisfyingvideo #asmr #fyp #fypシ #cleantok #cleaningtiktok #fypシ゚viral ♬ Level Up - Ciara

U videu koji je pregledan više od 10 miliona puta vidimo kako u posudu u koju je stavila jednu tabletu za mašinsko pranje sudova sipa vrelu vodu. Onda u tu tečnost umače krpu kojom zatim obmota poklopac šerpe. Zatim, držeći poklopac s vrelom krpom za ručku, prelazi preko mebla i zahvaljujući pari iz krpe s njega uklanja sve mrlje.

Nakon dužeg trljanja poklopca o tkaninu namještaja, on zaista izgleda kao nov, što je oduševilo TikTok korisnike.

„Genijalno! Ja imam dvoje djece i tri psa i definitivno ću pokušati s ovim!“, oduševljeno je napisala jedna korisnica.

Ne propustite