Dogovorili se Vučić i Dodik: Poznato kad i gdje će se održati "veliki srpski sabor"

Vijesti
Dogovorili se Vučić i Dodik: Poznato kad i gdje će se održati "veliki srpski sabor"

Takozvani "veliki srpski sabor" zakazan je za 8. jun u Beogradu, javio je danas RTS, uz tvrdnju da je o datumu odlučeno nakon dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika.

Dalje navode da će se sabor održati nakon nakon što se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija održi sjednica o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, zakazana za 23. maj.

Prvobitno je "veliki srpski sabor" bio najavljen za Vaskrs, ali je odložen jer nije bila održana ni sjednica UN-a o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Vučić je, podsjetimo, tada izjavio da je prihvatio Dodikovu ideju da "Sabor srpskog naroda, Srbije i rs, bude održan odmah posle glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN".

Ranije su izjavili kako će na tom saboru donijeti važne "odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine". Vlada Srbije i Vlada RS-a pripremiće deklaraciju koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje Narodnim skupštinama Srbije i RS-a. 

Ne propustite