Jutros pretežno oblačno, evo kakvo vrijeme nas čeka do nedjelje

Vijesti
Jutros pretežno oblačno, evo kakvo vrijeme nas čeka do nedjelje

U Bosni i Hercegovini u srijedu ujutro, 15. maja, pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 9; Sokolac 10; Bugojno, Sarajevo i Srebrenica 11; Banja Luka, Drvar, Gradačac, Široki Brijeg i Zvornik 12; Prijedor, Sanski Most i Zenica 13; Bihać, Tuzla 14; Doboj, Mostar i Trebinje 15; Neum 18°C.

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje povremeno može padati slaba kiša ili lokalni pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 16. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina je na području Bosne. Jače nevrijeme je naizglednije na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Na području Hercegovine lokalno su mogući slabiji pljuskovi. Jači pljuskovi se očekuju tokom noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U petak 17. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima jači pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine, jugozapadu Bosne i u Hercegovini, a u poslijepodnevnim satima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

U subotu 18. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Poslijepodne rijetko može pasti slab kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U nedjelju 19. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite