Kako napraviti pomfrit kao iz Mcdonaldsa: Jedna sitnica pre prženja je ključna za originalan ukus

Kuharica
Kako napraviti pomfrit kao iz Mcdonaldsa: Jedna sitnica pre prženja je ključna za originalan ukus

Većina ljudi ne podržava jedenje brze hrane, a svi znamo da takvu hranu ne treba jesti svaki dan.

Istovremeno, ne može se osporiti da restorani brze hrane prave zaista odličan pomfrit.kao nešto slično pripremiti kod kuće? Isprobajte ovaj jednostavan trik.

Možete li da odolite nečemu tako dobrom kao što je pomfrit?

Čak i pristalice zdrave ishrane pomfrit spremaju bar od slatkog krompira ili drugog povrća, kako bi se s vremena na vrijeme prepustili tom popularnom i savršenom ukusu. Klasičan pomfrit je jednostavno najbolji, uprkos mastima i velikoj količini soli.

Pomfrit kupljen u restoranima ima mnogo bolji ukus nego onaj koji pripremamo kod kuće. Ako želite da dobijete originalan ukus ovog jela pročitajte tekst do kraja i saznajte u čemu je caka.

Ako želite da uživate, svakako nemojte kupovati razne smrznute poluproizvode. Natopljeni su vodom i neće se dobro ispeći.

Napravite sami pomfrit kod kuće. Izaberite lijep krompir, očistite ga i izrežite na već dobro poznat oblik. Nije teško i ne traži mnogo vremena.

Sirće i malo skroba

Hajde sada da pomfrit dignemo na viši nivo. Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo sirćeta. Zatim dodajte isjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovaj postupak garantuje da će pomfrit zadržati lijep oblik i da će krompir imati pravu strukturu tokom prženja.

Potom, izvadite pomfrit i dobro ga osušite, ne želite da u njemu ostane tečnosti.

Sada na red dolazi sljedeći trik:

Stavite krompir u činiju, pospite po njemu malo kukuruznog skroba i promiješajte ga dobro. Skrob će ojačati njegovu konzistenciju i ispržiće se mnogo bolje, dobićete veću hrskavost i zlatnu boju.

Nakon toga spreman je za vrelo ulje.

Ne propustite