Kurje oko nestaje preko noći, samo stavite ovu čarobnu biljku na njega

Praktična žena
Kurje oko nestaje preko noći, samo stavite ovu čarobnu biljku na njega

Kurje oko (clavus) je problem koji muči mnoge. To je zapravo zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predijelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje podsjeća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko, piše Krstarica.

Predjeli stopala na kojim se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol.

Takođe može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu. Poslije mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka izdvajamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve u roku od samo 1-3 dana.

Vjerovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. Već su poznate mnoge blagodati čuvarkuće. To je vrlo korisna biljka koja gotovo da ne zahtijeva nikakvu pažnju da bi rasla.

Najčešće je nalazimo na stijenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima, na krovu kuće i u saksijama.

Postupak

Otkinite komadić lista čuvarkuće, dovoljan da prekrije željeno mjesto. Oljuštite spoljašnji površinski sloj lista (kožica se lako skida) i stavite na kurje oko ili žulj, pa fiksirajte flasterom.

Ovo učinite odmah ujutro, a hanzaplast sa čuvarkućom nosite tokom cijelog dana. Nastavite sa tretmanom nekoliko dana i kurje oči i žuljevi će potpuno nestati.

Ne propustite