OVAKO IZGLEDAJU DOMAĆE JAGODE: Postoji jedna stvar po kojoj se razlikuju od uvoznih

Praktična žena
OVAKO IZGLEDAJU DOMAĆE JAGODE: Postoji jedna stvar po kojoj se razlikuju od uvoznih

Vrijeme ukusnih jagoda! Može li bolje i slađe? No, kako prepoznati domaće od uvoznih jagoda?

Ako imate svoj vrt u kojem uzgajate jagode, veliki ste sretnik. Cijelo ljeto imat ćete priliku uživati ​​u zdravim i domaćim plodovima. Međutim, ljudi koji žive u gradu često nemaju drugog izbora nego kupovati voće u trgovinama i tržnicama. Kako biste znali koje jagode odabrati, pri kupnji treba obratiti pozornost na nekoliko važnih stvari.

Znamo da su jagode pune vitamina i minerala: pomažu u održavanju zdravlja srca, jačaju imunitet, smanjuju razinu kolesterola, smanjuju rizik od upala u tijelu i pomažu u održavanju zdravlja crijeva.

Doktori s britanskog sveučilišta Oxford preporučuju da konzumirate samo onoliko koliko vam stane u ruku, bez dodanog šećera, i to samo dva do tri puta tjedno između 17 i 19 sati, piše na stranici Medical daily. No, svi se pitamo kako prepoznati prave domaće jagode, a ne kupiti one koje su bez okusa i mirisa.

Prvo što trebate znati se u prodavmicama većinom prodaju uvozne jagode. Prodavači znaju isticati da su domaće, ali istina je da prave domaće na police stižu nešto kasnije. Druge stvari po kojima možete odrediti o kakvoj se vrsti jagode radi su boja i miris, prenosi Najzena.

Zdrave domaće jagode imaju jarko crvenu boju i karakterističan miris, a razlika se najviše vidi iznutra. One iz uvoza imaju malo sjemenki i iznutra su svijetloružičaste, a ako unutra dominira crvena boja, znak je da su tretirane pesticidima. Zdrava domaća jagoda ima dosta sjemenki u sebi, a stabljika je svjetlozelene boje i zemljanog mirisa. Također, domaće jagode ponekad mogu izgledati "neugledno", nisu savršenog oblika, ali to je znak da nisu tretirane pesticidima i da su potpuno prirodne, piše Jutarnji.hr

Ne propustite