Danas pljuskovi s grmljavinom, evo šta nas čeka narednih dana

Vijesti
Danas pljuskovi s grmljavinom, evo šta nas čeka narednih dana

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati iznosile su: Bjelašnica 6; Sokolac 10; Bihać, Gradačac, Ivan Sedlo i Sanski Most 12; Banja Luka, Bugojno i Srebrenica 13; Široki Brijeg i Tuzla 14; Livno 15; Sarajevo i Zenica 16; Mostar i Trebinje 17; Neum 21°C.

U BiH se danas najavljuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima jači pljuskovi sa grmljavinom su mogući u sjevernim područjima Bosne, dok na području Hercegovine se očekuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 20 i 25°C.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 23°C.

Kada je riječ o narednim danima, sutra (četvrtak) će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, sa više padavina tokom noći.

Očekuje se jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24 stepena, a u petak slično vrijeme sa tepmeraturom od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20 stepeni.

Prvi dan vikenda će, prema prognozi, biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa jutarnjom temperaturom od sedam do 13, a dnevnom od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.

Ne propustite