5 STVARI KOJE NIKAD NE TREBA BACITI: Vjeruje se da to uvlači bijedu i nesreću u dom

Kiosk
5 STVARI KOJE NIKAD NE TREBA BACITI: Vjeruje se da to uvlači bijedu i nesreću u dom

Postoje određena narodna vjerovanja koja postoje od davnina, a jedna od njih su i da će bacanje sljedećih stvari donijeti nesreću u dom:

Hljeb

Hleb se u mnogim kulturama, pa i kod nas, smatra svetom hranom. Simbolizuje sreću i blagostanje, pa je "zabranjeno" bacati ga. Bolje je osušiti ga i mrvice dati pticama, nego bacati komade hljeba. Takođe, bajati hleb možete iseći na komade, prepeći, samljeti i od njega napraviti prezle, piše Lepa i Srećna.

So

So se tretira isto kao hljeb. Osim toga, postoji i vjerovanje da so iz kuće ne treba nikome da pozajmljujete, jer tako navodno blagostanje izlazi iz kuće.

Fotografije

Možete uništiti samo one fotografije koje prikazuju vaše neprijatelje i to pod uslovom da niste sa njima na slikama. U suprotnom, rizikujete da privučete bolesti i druge probleme.

Sat

Sat je navodno energetski povezan sa vlasnikom i vjeruje se da bacanjem možete ozbiljno da naudite osobi čiji sat uništite. Možete baciti samo one satove koji se ne mogu popraviti.

Novčanik

Novčanik je finansijski talisman, pa čak i ako je bezvrijedan, stari, uništen, nemojte ga bacati. Kad kupite novi novčanik, držite ga nekoliko dana u kući, a zatim u njega prebacite postepeno nešto novca, polako prekidajući vezu sa starim novčanikom. Držite ga u kući koliko god možete.

Ne propustite