Recept za DVIE MARINADE od kojih će meso biti sočno i meko: Spremite ROŠTILJ kao pravi profesionalac

Praktična žena
Recept za DVIE MARINADE od kojih će meso biti sočno i meko: Spremite ROŠTILJ kao pravi profesionalac

Danas je Prvi maj, a većina ljudi već izašla u prirodu kako bi ovaj proslavili ovaj praznik rada. Kada spomenemo Prvi maj, glavna asocijacija je roštilj bez kog ovaj dan ne može da prođe.

Složićemo se da meso sa roštilja ima poseban ukus, ali to ne bi bilo to bez ukusnih marinada.

Zato vam mi donosimo dva recepta za marinade zbog kojih će vaše meso biti sočno i preukusno.

Marinada sa pivom

Sve što vam je potrebno je:

1 l piva

1 kg mesa

2 glavice crnog luka

začini po želji

Priprema:

Meso isjecite na šnicle. U posudu sitno isjeckajte luk, pa dodajte meso i začine. Sve promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 40 minuta.

Ponovo promiješajte, pa dodajte pivo.

Ostavite u frižider preko noći ili najmanje 3 sata. Poslite prije pečenja.

Slatko ljuta marinada

Potrebno vam je:

100 g smeđeg šećera

1 kašika soli

1 kašika čilija u prahu

1 kašika belog luka u prahu

1 kašika bibera

200 ml ulja

Priprema:
Meso isjecite, pa ga dobro uvaljate u sve suhe začine. Na kraju prelijte uljem i sve dobro promešajte.

Meso čuvajte u zatvorenoj posudi preko noći.

Ne propustite