Recept za DVIE MARINADE od kojih će meso biti sočno i meko: Spremite ROŠTILJ kao pravi profesionalac
Danas je Prvi maj, a većina ljudi već izašla u prirodu kako bi ovaj proslavili ovaj praznik rada. Kada spomenemo Prvi maj, glavna asocijacija je roštilj bez kog ovaj dan ne može da prođe.
Složićemo se da meso sa roštilja ima poseban ukus, ali to ne bi bilo to bez ukusnih marinada.
Zato vam mi donosimo dva recepta za marinade zbog kojih će vaše meso biti sočno i preukusno.
Marinada sa pivom
Sve što vam je potrebno je:
1 l piva
1 kg mesa
2 glavice crnog luka
začini po želji
Priprema:
Meso isjecite na šnicle. U posudu sitno isjeckajte luk, pa dodajte meso i začine. Sve promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 40 minuta.
Ponovo promiješajte, pa dodajte pivo.
Ostavite u frižider preko noći ili najmanje 3 sata. Poslite prije pečenja.
Slatko ljuta marinada
Potrebno vam je:
100 g smeđeg šećera
1 kašika soli
1 kašika čilija u prahu
1 kašika belog luka u prahu
1 kašika bibera
200 ml ulja
Priprema:
Meso isjecite, pa ga dobro uvaljate u sve suhe začine. Na kraju prelijte uljem i sve dobro promešajte.
Meso čuvajte u zatvorenoj posudi preko noći.