Sipajte OVAJ SASTOJAK u WC ŠOLJU, ostavite da odstoji preko noći i UJUTRU ĆE DOSLOVNO BLISTATI

Praktična žena
Sipajte OVAJ SASTOJAK u WC ŠOLJU, ostavite da odstoji preko noći i UJUTRU ĆE DOSLOVNO BLISTATI

Kako jednostavno, a efikasno i bez mnogo hemikalija očistiti WC šolju? Često su kupovna sredstva ili previše agresivna ili nedovoljno djelotvorna, ili ih prosto nemamo pri ruci kada se bacimo na veliko čišćenje kuće. Zato nije na odmet znati nekoliko isprobanih trikova iskusnih domaćica za kristalno čisti toalet.

Sigurno ste do sada već čuli za različite "domaće" metoda čišćenja WC šolje - od one sa gaziranim pićem do svemogućeg bijelog sirćeta, koji je dragocjen saveznik u domaćinstvu. Ako ste možda pomislili da su ove cake beskorisne, grešite; one zapravo daju sjajne rezultate i vrijedi ih isprobati.

Evo tri laka i efikasna načina za čišćenje WC šolje:

1. Soda bikarbona i bijelo sirće

U litarskoj plastičnoj flaši sipajte pola litra tople vode i pomešajte sa nekoliko kašika sode bikarbone i malo sirćeta. Trebalo bi da dobijete gustu, ali i dalje tečnu masu. Sve dobro promućkajte, a potom prije spavanja sipajte smjesu u WC šolju i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru šolju očistite četkom ili sunđerom i sve dobro isperite.

2. Gazirani sok

Gazirani sok je odličan saveznik u čišćenju. Uzmite litar soka, sipajte u toalet i nakon par sati primijetićete da od naslaga nije ostalo ni traga.

3. Sirće

I ova metoda podrazumijeva upotrebu sirćeta, ali budite oprezni i nosite gumene rukavice. Prokuhajte sirće u šerpi i potom ga sipajte u WC šolju, pa zatvorite poklopac. Ujutru ga očistite četkom i sve isperite.

Ne propustite